WYROBY PODROBOWE / PODSUSZANE

Nasze wątrobianki, kaszanki, salcesony, pasztety czyli asortyment podrobowy jest wyrabiany przez Mistrza kutrowego który dba o każdy detal oraz jakość produktów podczas odtwarzania dawnego smaku. Jednym z najważniejszych etapów jest gotowanie świeżych „podrobów” dostarczanych przez tylko i wyłącznie Polskie regionalne masarnie. W naszych produktach oprócz elementów podrobowych królują aromatyczne przyprawy oraz osłonki naturalne. Jedna z bardzo istotnych rzeczy jest dodawanie skórek wieprzowych (jak dawniej) rezygnując całkowicie z zbędnych dodatkow takich jak żelatyna itd.

Wątrobianka w kątnicy

Wątrobianka

Metka

Myśliwska

Kabanosy

Krakowska podsuszana

Parówkowa podwędzana jak dawniej 90% mięsa

Smalczyk wytapiany na boczku 

Salceson ozorkowy jak dawniej, gotowany na podrobach wp…bez dodatku żelatyny

Salceson Włoski jak dawniej, gotowany na głowiźnie, policzkach…bez dodatku żelatyny

Kaszanka gruba na boczku z cebulką i czosnkiem

Kaszanka cienka na boczku z cebulką i czosnkiem

Golonkowa jak dawniej

Pieczeń z karkówki

Pasztet zapiekany 90% mięsa

Boczek pieczony w piecu konwekcyjno-parowym w przyprawach

ZOBACZ RÓWNIEŻ: